Blog

Vruchtbare samenwerking

Geen categorie0 reacties

Vruchtbare samenwerking

Gisteren heb ik een prachtige dag gehad met Rebekka van Praag, een goede vriendin en prille compagnon. Ik heb Rebekka tijdens mijn eerste zwangerschapscursus leren kennen. Allebei zwanger van ons eerste kindje. Nu zijn we 7 jaar verder en zijn we weer zwanger. Dit keer van onze eerste workshop. Het voelt zo vanzelfsprekend dat we samen mooie workshops gaan ontwikkelen en geven. Het lijkt moeiteloos te gaan; vol verbinding en plezier. Het is een verademing om met iemand samen te werken waarbij ik helemaal mezelf kan zijn. We voelen en vullen elkaar goed aan en zien elkaars kracht. Mijn verbinding met het spirituele vindt grond bij haar verbinding met de aarde. In onze workshop zal de rode draad zijn om vrouwen te verbinden met hun innerlijke kracht zodat ze vol overgave het pad van hun hart kunnen volgen.

Ik zeg Ja! tegen de roep van mijn hart en ga de drempel van het avontuur over zoals Joseph Jaworski zo mooi beschrijft in zijn boek Synchroniciteit, de innerlijke weg naar leiderschap. Onderstaand stukje vind ik erg mooi en toepasselijk voor het pad dat ik nu ga.

‘We komen door de poorten van het bekende in de leegte, een gebied zonder wegenkaarten. De gevaarlijke reis begint en we ontmoeten een reeks beproevingen en kwellingen op ons pad. Als we ons met hart en ziel verbonden hebben aan het volgen van onze droom, bestaat er buiten onszelf en onze bewuste wil een kracht die ons op pad helpt en onze groei en transformatie voedt. Onze weg wordt door onzichtbare handen geleid, met een oneindig grotere nauwgezetheid dan we met onze bewuste wil kunnen sturen. Tijdens de reis krijgen we ook onvermijdelijk met een of meer vuurproeven te maken. Die zijn bedoeld om onze werkelijke betrokkenheid bij de richting die we hebben gekozen op de proef te stellen en bieden ons de kans om van onze fouten en mislukkingen te leren. Uiteindelijk komen we als een krachtig, nieuw wezen tevoorschijn, bereid om weer op pad te gaan om de samenleving te dienen.’

Ik ben erg benieuwd wat voor bloem of vrucht uit de samenwerking met Rebekka voortkomt. We hebben gisteren onze eerste zaadjes geplant. Het is aan ons om er goed voor te zorgen door ze aandacht en water te geven. Het licht zorgt voor de rest.

With Grace,
Daniëlle

Laat een reactie achter!