Blog

Van Angst naar Liefde

Hartskracht, Verbinding2 reacties

Van Angst naar Liefde

Jeee, mijn laatste blog bericht was van 31 december 2012. Ik lees in de laatste alinea:

“Mijn intentie voor 2013 is om vol vertrouwen en overgave vanuit mijn hart te leven samen met Jeroen, Roman en Isobel en onze poes Taiga. Dat ik mijn vrouw-zijn en moederschap nog meer zal omarmen en dat mijn bedrijf tot volle bloei mag komen. Aho!”

Inmiddels zijn we ruim 8 maanden op reis in 2013 en wat is er veel in beweging gekomen. Ik durf steeds meer vanuit mijn hart te leven. Het pad ontvouwt zich stap voor stap en vraagt van mij om trouw te zijn aan mezelf en me van daaruit te verbinden.

Ik merk zelf dat het soms voelt alsof ik in 2 werelden leef. Eentje die uitgaat van vertrouwen, liefde en overvloed en de ander die uitgaat van wantrouwen, angst en gevoel van tekort/schaarste. Het heeft me meerdere keren flink aan het wankelen gebracht. Ik werd geconfronteerd  met emoties als angst, woede en verdriet en heb gemerkt hoe vergiftigend jaloezie is en hoe je erdoor in de ban van kan zijn. Het vraagt moed om de emoties te doorvoelen en los te laten.

image with caption

Choose Love and Love will choose you

Ik kom er steeds meer achter dat het vooral belangrijk is om te vertrouwen in mezelf en steeds weer voor de liefde te kiezen i.p.v. de angst. Heel fijn om vriendinnen op mijn pad te hebben met wie ik het kan delen, want het is toch wat schimmig gebied. Daar wil je liever niet komen.

Ik voel me dankbaar dat ik het met mijn geliefde kan delen en dat hij mij en mijn soms grillige emoties de ruimte geeft. Het zorgt voor een verdieping in onze verbinding. Daar waar het spannend wordt, blijven we. Een spannende weg naar Liefde!

2 reacties
 1. saskia ykema schreef:

  Lieve Danielle, wat ben je een bijzondere vrouw. en zo krachtig! Ik kwam op je website, omdat ik naar het concert én de workshop van Peruquois ga. Yes! eindelijk! al zó lang wil ik naar haar toe. Dank je wel voor het organiseren ervan.

  Ik heb in mijn leven zóveel bizarre dingen meegemaakt en vaak ook de verwarring, onzekerheid en ‘het niet snappen’ wat ik hier doe op aarde (omdat ik altijd die herinnering, als klein meisje al), had van een andere dimensie van pure, onvoorwaardelijke liefde en schoonheid (wat heel veel mensen die een Bijna Dood Ervaring meemaken en exact vertellen wat ik altijd in mijn herinnering al had. Gisteren raakte ‘iets’ mij heel diep en ‘wist’ dat ik dit boekje moest bestellen. Het heet: “Het sprookje van de dood” van Marie-Claire van der Bruggen. Vanmiddag lag het in mijn brievenbus. Ik ben er in gaan lezen en tranen biggelde over mijn wangen. Zóveel herkenning! en eindelijk, na 45 jaar zwoegen in 2 wereleden (waar jij ook over schrijft), vind ik hierin alle antwoorden. Het boekje kan ik je écht van harte aanbevelen. en nu nóg meer, door dit boekje, kijk ik uit om de workshop van Peruquois te volgen. Ik ga nu mijn nieuwe ‘Ik’ in mijzelf ‘baren’. Ik ga kijken of het lukt om a.s. zondagavond bij jou de Stadsverlichting te doen. Ik kijk er naaruit je te ontmoeten. Hartegroet, Saskia

  • Danielle Doeve schreef:

   Lieve Saskia,

   Ik zie je berichtje nu pas! Jee, dat is alweer twee en een halve maand geleden. Ik ben heel benieuwd hoe je de workshop van Peruquois hebt ervaren en zou het erg leuk vinden je te ontmoeten bij een Stadsverlichtingsavond of wellicht bij het concert van GuruGanesha Band op 20 maart dat Jeroen en ik organiseren. (zie mijn website) Mooi het boekje waar je over schrijft. Het maakt me nieuwsgierig. Walk in Beauty & Light, Daniëlle

Laat een reactie achter!