Blog

Suerte Expeditieteam opgericht!

Organisatie ontwikkeling, Persoonlijke ontwikkeling, Suerte Expeditieteam0 reacties

Suerte Expeditieteam opgericht!

Dinsdag 19 juni 2012 heb ik een belangrijke stap gezet. Samen met companions Marnix Lamers en Arjan van der Poel naar de KvK in Utrecht om het het Suerte Expeditieteam op te richten. Marnix, Arjan en ik werkten het afgelopen half jaar al intensief samen. Het voelt goed dat we ons samenwerkingsverband hebben bekrachtigd in een samenwerkingsovereenkomst. Als ingangsdatum hebben we 20 juni gekozen. De dag van de zonnewende / langste dag. Wat een energie is er beschikbaar! Arjan is al ruim 10 jaar eigenaar van Suerte Academy. Naast Suerte Academy is er nu dus het Suerte Expeditieteam. We zijn een innovatief begeleidingsteam en creëren duurzame verandering door persoonlijke, team- en organisatie-ontwikkeling vanuit een integrale aanpak.

  Organisaties zijn levende systemen en hebben bezieling nodig om te kunnen blijven voortbestaan.

We geloven alledrie sterk in de eigen kracht, authenticiteit en passie van mensen. Dat delen we met elkaar. Als mensen datgene doen dat ze energie geeft en waar ze goed in zijn dan bloeien ze op. Dan bloeien organisaties op omdat mensen de organisatie zijn. image leftWe zien om ons heen dat oude structuren die gebaseerd zijn op beheersing, teveel regels en controle langzaam afbrokkelen.

Wat er wil ontstaan is een werkomgeving die gebaseerd is op ontwikkeling van de mensen en de organisatie en gekoppeld is aan de missie/taak van de organisatie.

Fijn dat we onze krachten bundelen in dit kernteam. We brengen onze expertise, ons bewustzijn en onze ervaring bij elkaar en zien nu al dat daar mooie mogelijkheden uit voort komen. Zo zijn we in gesprek met een provincie voor een begeleidingstraject met de teamleiders in het kader van Het Nieuwe Werken. Als leider is het belangrijk dat je weet hebt van je binnenwereld zodat je je eigen persoonlijkheid optimaal kunt inzetten bij het leidinggeven. Dat je congruent bent. Zo binnen Zo buiten.

Voor een thuiszorg organisatie organiseren we een bijeenkomst met als doel om de onderlinge communicatie binnen het team op elkaar af te stemmen en te verbeteren. Het is een club met een mooie missie. Ze willen weer echte zorg verlenen door de regeltjescultuur los te laten en stellen daarmee het persoonlijk contact met de clienten centraal. Veel zorginstellingen zijn inmiddels zo efficiënt georganiseerd dat het menselijke contact en werkelijke aandacht wat verloren gaan. Frans Bromet heeft een mooie documentaire gemaakt waar hij over vertelde tijdens het IJburg Foto en Film Festival (IJFFF). De documentaire heet Alles van Waarde en er zit een schrijnend stukje in over de tot op de minuut nauwkeurig vastgestelde verzorgingstijd van een MS patiënt. Telt de mens nog mee?

Ik ben op het juiste spoor aanbeland. Met mijn bedrijf Hartskracht begeleid ik op IJburg mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling en geef ik workshops (o.a. familie opstellingen, meditatie avonden). En met het Suerte Expeditieteam brengen we organisaties in beweging op weg naar een inspirerende toekomst.

Op de Suerte site hebben we een artikel geplaatst over de succesvolle workshops die we op 15 juni hebben gegeven op Landgoed De Blankenhoeve in Oud Ade. De thuisbasis van het Suerte Expeditieteam.

Ik wens dat er vele mooie en leerzame opdrachten op ons pad komen en we organisaties mogen begeleiden zodat het bruisende organisaties worden waar je graag voor werkt of klant van bent.

Warme groet,
Daniëlle Doeve

Laat een reactie achter!