Blog

Stadsverlichting, verander de wereld vanuit je huiskamer

Hartskracht, IJburg, Stadsverlichting0 reacties

Stadsverlichting, verander de wereld vanuit je huiskamer

Vanavond deed ik voor de eerste keer mee met Stadsverlichting, een bijzonder initiatief van Tijn en Kris Touber om een cultuur van verlichting te stimuleren. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die samen stil zijn een coherent veld creëren dat een meetbaar positief effect heeft op de samenleving als geheel. Als je een betere wereld wilt, is er geen methode die sneller en doeltreffender werkt, zo staat op de website.Om dit mogelijk te maken vragen zij aan mensen om hun huiskamer ter beschikking te stellen voor regelmatige meditatiesessies.

image leftElke 2e zondag van de maand zetten op verschillende plaatsen in Nederland mensen de deuren van hun huiskamer open om met elkaar te mediteren. Inmiddels doen er al zo’n 70 huiskamers mee! Ik vind het een prachtig initiatief dat ik van harte steun en graag aan meedoe. De stilte zorgt bij mij voor een rust en ankerpunt in mijn hectische leven van alledag waarin ik soms van hot naar her vlieg. Het is nu eenmaal mijn kracht om razendsnel verbindingen te leggen en mensen te inspireren. Het in stilte zijn is daarbij van essentieel belang. Het houdt mezelf in evenwicht.

De meditatie werd in het begin begeleid door Kris en ondersteund door muziek die voor een coherent veld zorgde. Er waren 18 deelnemers en dat merkte je. Er ontstond een krachtig energieveld waardoor het makkelijker was om mezelf mee te laten voeren op de stroom van mijn ademhaling. Aanwezig zijn in het hier en nu.

Na de meditatie die een uur duurde bleef het nog een tijdje stil en daarna ontstonden er mooie gesprekken waarin iedereen met aandacht naar elkaar luisterde. De woorden waren verbonden met aanwezigheid waardoor ze een hele andere lading kregen. Mensen praatten ook langzamer. Het waren geen lege woorden die uit een download proces voortkomen en die vaak voor discussie en afscheiding zorgen. Er werd gesproken vanuit liefde en verbondenheid met elkaar en mooie initiatieven werden met elkaar gedeeld. Zoals de jongerenwerker die merkt dat jongeren op zoek zijn naar zingeving maar dat op hun eigen manier willen ontdekken. Hoe faciliteer je ze op een manier die hen aanspreekt? Of de vrouw die vertelde over de bijzondere ervaring die ze vorige week had op een bijeenkomst van The Art of Living in het stadion van Berlijn. 20.000 mensen die 10 minuten mediteerden met elkaar. De buschauffeur vertelde dat hij nog nooit zoiets had meegemaakt. Of het boekje Stil Amsterdam van Thom Breukel. Het zijn voor mij allemaal lichtpuntjes die elkaar enorm versterken.

Vanaf september zal ik de deuren openzetten van de Hartskracht huiskamer op de Diemerparklaan 84 op IJburg. Je kunt je al inschrijven op de site www.stadsverlichting.nu.

De energie van vanavond neem ik mee de week in. Ben benieuwd wat de week me zal brengen.

Met liefde,
Daniëlle

Laat een reactie achter!