Blog

Power of the circle

Expeditie-EigenKracht, Geen categorie, Hartskracht, Suerte Academy0 reacties

Power of the circle

Workshop Expeditie Eigen Kracht een groot succes!

Afgelopen vrijdag gaven expeditiecollega Marnix Lamers en ik onze eerste zelf ontwikkelde workshop Expeditie Eigen Kracht op landgoed de Blankenhoeve in Oud Ade. Dit als onderdeel van een reeks vrijdagochtend workshop georganiseerd door Suerte Academy. Het is een prachtige ochtend geworden waarin we de Appreciative Inquiry hebben ingezet om de innerlijke krachtbronnen aan te boren. We hebben ervaren hoe het is om in je kracht en uit je kracht te zijn en welke hulpmiddelen je hebt om je kracht weer toe te eigenen in een omgeving die veel van je vraagt en vol turbulentie is. We sloten af met de kracht van de cirkel. Mooi om de wijsheid van de groep te raadplegen en vol bewustzijn te luisteren naar elkaar. Ik ervaar dat steeds weer als vruchtbaar. I am because we are => the spirit of Ubuntu. We sloten af met een heerlijke lunch aan de grote boerentafel. De deelnemers waren super enthousiast. Het smaakt naar meer en krijgt zeker een vervolg!

In Silence Together

image leftVan de expeditie naar de Sisterhood Circle was een boeiende stap. De eerste vrouwencircle die ik vandaag, samen met mijn soulmate Annette Beerens organiseerde, was bij haar in de Tipi in Nijmegen. We zijn geïnspireerd door de Circle of Seven die wordt genoemd in de organisatieveranderbijbel Theory U van Otto Scharmer. Deze Circle wordt o.a. gedragen door Barbara Cecil, een prachtige wijze vrouw die Annette en ik op de ALIA (authentic leadership in action) seminar hebben ontmoet in maart 2011. Zij is de initiator van het prachtige internationale women leadership programma ‘Women are Coming Into Their Own’ (CIYO). Dit programma heb ik in oktober georganiseerd in het voormalig klooster ‘Samaya’ in Werkhoven. Ook is Barbara initiator van ‘In Silence Together’. Elke laatste zondag van de maand verbinden vrouwen, vanuit de hele wereld, zich met de stilte. Sommigen een aantal minuten anderen een hele dag.

Vandaag is de laatste zondag van de maand. Annette en ik vonden het een mooie datum voor de start van onze vrouwencircle. We waren met 6 vrouwen die elkaar nog niet eerder hadden ontmoet maar waar de verbinding vrijwel direct tot stand kwam. Een veilige bedding waarin alles er mocht zijn. Zijn met dat wat zich aandient. De elementen waren in overvloed aanwezig. Het knetterende, dansende vuur in het midden, de wind die woest om de Teepee waaide, de geur van de aarde en de regendruppels die door de opening van boven naar binnen druppelden. De mannelijke energie was ook aanwezig doordat in het Goffert stadion de wedstrijd NEC – Ajax werd gespeeld. Het gezang en het getrommel bereikte onze tipi waar wij ook aan het trommelen en zingen waren maar op een iets andere frequentie. 😉

Wat een rijke dagen vol Hartskracht! Het vuur komt steeds meer in mezelf en daarmee in Hartskracht. Wat een geschenk om het vuur in anderen aan te wakkeren zodat het gaat fonkelen, knetteren, dansen en mensen hun eigen vuur meenemen bij alles wat ze doen.

Vurige groet,
Daniëlle

Laat een reactie achter!