Familie Opstellingen

Ontdek de transformerende kracht van Familie opstellingen!

image with caption

What are your roots?

Wat is een familie opstelling?

Vanaf onze geboorte maken we deel uit van systemen zoals ons gezin, familie, vrienden, school, werk en land. Al deze systemen hebben hun eigen “regels en wetten”, soms expliciet, veelal impliciet. Deze systemen hebben invloed op ons, echter onze familie en de voorgaande generaties hebben een doorslaggevende invloed op hoe wij ons leven ervaren en leven. Bewust of onbewust zijn we loyaal aan ons familie systeem en houden we patronen in stand die niet meer dienen. Dit kan zich uiten in b.v. terugkerende conflicten, geen rust kunnen vinden, succes of faalangst, moeite hebben bij jezelf te blijven, het niet uiten van gevoelens etc.

Een familie opstelling is een prachtige methode, die zicht- en voelbaar maakt wat er in jouw systeem speelt. Verborgen dynamieken worden helder. De opstelling geeft je nieuwe inzichten over jezelf, je plek en de onderlinge verhoudingen binnen je familiesysteem.

 Voorbeeldvragen zijn:

 • Hoe vind ik meer rust in mezelf?
 • Hoe komt het dat ik steeds weer tegen dezelde problemen aanloop?
 • Wat is er voor nodig om helemaal in mijn kracht te gaan staan?
 • Wat houdt mij tegen om mijn eigen leven vorm te geven?
 • Ik wil graag meer vanuit mijn hart leven. Hoe verbind ik hoofd, hart en buik?

Hoe werkt een familie opstelling?
De constellatie gebeurt aan de hand van een vraag die je inbrengt. We zullen de vraag kort verkennen, waarna je uit de groep, representanten kiest voor jezelf en je familieleden. Je plaatst deze representanten intuïtief in de ruimte. Het kan ook zijn dat representanten worden opgesteld voor ‘verlangen’, ‘werk’, ‘verdriet’, ‘ziekte’ e.d.. De representanten ervaren hoe het is om die plek in het systeem in te nemen. De kern van het probleem wordt inzichtelijk en je ervaart wat de invloed hiervan is op je huidige situatie. Hierdoor ontstaat ruimte voor acceptatie en verandering.

Voor wie?
Voor ieder, die graag een (terugkerend) thema of vraag wil onderzoeken en daarin een vol­gende stap wil zetten. Het kunnen vragen zijn die te maken hebben met jezelf, relaties, werk of je gezondheid. Deze avond is voor iedereen toegankelijk. Ook als je nog geen ervaring hebt met familie opstellingen.

Begeleiders:

De opstelling wordt begeleid door Daniëlle Doeve

Het Systemisch Werken, waaronder familie opstellingen, is ontwikkeld door Bert Hellinger. Hij heeft ontdekt dat er aantal principes binnen (familie)systemen zijn, te weten:

 • (Ver)binding: Iedereen heeft recht op een plek in het systeem en hoort erbij.
 • (Volg)orde: ordening, volgorde van geboorte / binnenkomst in het systeem.
 • Geven en Nemen: geven en nemen dienen evenredig in balans te zijn.

Wanneer deze principes gerespecteerd worden, komt er rust in het systeem.

Wat zijn de eerstvolgende data voor familie opstellingen ?

Datum:
Tijd: 19:00 tot 22:00 uur – inloop vanaf 18:30 uur
Locatie: De Meditatietuin
Kosten: Deelname is €35,- en het inbrengen van een eigen vraag kost €90,- excl. 21% BTW
Aantal: 8 – 12 personen

Meer weten?

Indien je meer informatie wilt of je wilt aanmelden, neem dan gerust contact met mij op.

 • Referenties

  De familieopstelling was voor mij een intense ervaring. Daniëlle zorgde voor een veilige sfeer en begeleidde de bijeenkomst op liefdevolle wijze en met veel respect. De familieopstelling heeft mij daardoor diepe inzichten gebracht.
  Willeke MorrenJanuari 2015
  “Op een avond in januari heb ik een diepe reis gemaakt. Gelukkig was ik niet alleen, zes onbekenden en twee bekenden hebben mij bijgestaan – met ongelooflijk veel compassie en geduld. Daar ben ik erg dankbaar voor.
  Ik heb dingen gezien, die ik niet wist maar wel voelde.
  Het heeft verwarring gebracht, veel tranen, verdriet, begrip, veel liefde en verzoening. Het was de eerste stap van een veel grotere reis, die ik nu vastberaden wil maken. Niet wetend waar de reis me zal brengen, wel wetend dat ik de goede richting in ga.
  Daniëlle was mijn gids in deze eerste reis, mijn steen in de branding. Ze heeft gekeken, gevoeld en kon met veel compassie de juiste dingen duiden.
  Door haar begeleiding voelde ik me veilig en kon ik me laten gaan. De storm die om me heen trok, kon ik gemakkelijk aan. Haar opstellingen zijn erg bijzonder, het zijn echte Danielle’s, dichtbij en puur. Als ik nog een keer op reis ga, neem ik haar weer mee.”
  AnoniemFebruari 2015

 • Systemisch werken

  Het Systemisch Werken vind zijn oorsprong in de systemische familietherapie van Bert Hellinger. De methodiek maakt verstoorde verhoudingen binnen systemen (familie en organisaties) zichtbaar.

  Inmiddels zijn er naast familieopstellingen ook management- en organisatieopstellingen, loopbaan-
  opstellingen e.d.

  Meer….
 • Agenda

 • Nieuwsbrief Hartskracht