Blog

Op eigen benen staan

Geen categorie0 reacties

Op eigen benen staan

Er zijn alweer twee maanden verstreken sinds mijn vorige bericht en wat is er veel gebeurd! Hartskracht is in een stroomversnelling terecht gekomen. Het bedrijfsonderdeel waarvoor ik werk gaat reorganiseren. Hierdoor moeten voor eind 2010 zeventig mensen op zoek naar ander werk. Ik heb me vrijwillig aangemeld omdat ik het zie als spannende kans om uit te vliegen uit mijn vertrouwde werkgeversnest. Ik geloof dat je in je leven een aantal cruciale kansen krijgt die je met beide handen moet aanpakken omdat die bepalend zijn voor de rest van je leven. Dit is zo’n kans.

Ik heb inmiddels gesprekken gehad met mijn werkgever over een regeling. Door het mobiliteitscentrum zal ik voor een periode worden begeleid. Waar ligt mijn (harts)kracht? Wat komt er kijken bij het opstarten van een eigen onderneming? Welke diensten ga ik tegen welk tarief aanbieden? Waar wil ik eind van het jaar staan? Belangrijke vragen die ervoor zorgen dat Hartskracht goed gegrond zal raken. Het zijn juist dit soort vragen die ook onzekerheid en angst oproepen. Ben ik er wel klaar voor? Zal ik voldoende opdrachtgevers en klanten kunnen vinden? Zitten mensen wel te wachten op Hartskracht? Maar als ik dan heel stil wordt en naar de stem van mijn hart luister, dan hoor ik een heel duidelijk JA! In mijn hart is geen twijfel. Daar is alleen het verlangen om Hartskracht vorm te geven en mensen en organisaties te verbinden met het pad van hun hart.

Op 11 februari organiseer ik nog samen met twee collega’s een inspiratiebijeenkomst voor het management. Daarna ga ik mijn werk overdragen en wordt het tijd om afscheid te nemen. Ik heb het vandaag in ons werkoverleg verteld. Naast de vreugde en opwinding sprongen ook de tranen in mijn ogen. Au… afscheid nemen doet ook pijn. Nog één maand en dan gaat het echt gebeuren. Fijn dat jullie met me meereizen!

With Grace,
Daniëlle

P.s. Jeffrey, bedankt voor je aansporing om weer een bericht op mijn blog te plaatsen. Wie schrijft, die blijft. 🙂

Laat een reactie achter!