Blog

Let SelfLove Flow

Geen categorie0 reacties

Let SelfLove Flow

Van 23 t/m 26 maart was ik met mijn geliefde naar een 4-daagse retreat voor koppels. Living Intimacy. We moesten allebei een foto meenemen van toen we vijf jaar oud waren. Ik had een mooie foto gevonden. Een klein meisje met heel blonde haren en twee stralende ogen die in de camera keken. Het was de laatste verjaardag die ik me kan herinneren waar mijn moeder nog bij ons thuis woonde. Ik weet nog dat ze me met een grote blauwe Ford Taunus ophaalde uit school terwijl de ballonnen uit de auto hingen. Waarschijnlijk om mijn kinderfeestje te vieren. De foto en het meisje ontroert me. Kleine Daniëlle.

Een gevoelig en dromerig meisje. Niet lang daarna werd mijn moeder opgenomen in de psychiatrische kliniek omdat thuiswonen niet meer ging. Ik voel aan mezelf dat dat ook de periode is waarin ik een deel van mezelf heb afgesloten, onbewust uit mijn lichaam ben gegaan, niet begrijpend wat er allemaal gebeurde. Waar is mama?

Tijdens de retreat deden we een ronde met het innerlijk kind. Mooi hoe de begeleidster deelde over het licht dat altijd in ons aanwezig is. Je bouwt gedurende je leven een muurtje om je heen om jezelf te beschermen tegen nare ervaringen. Je wordt harder, laat jezelf minder raken en raakt uit contact met je licht en levenskracht. Maar het licht van je ziel dooft nooit uit. Pure onschuld. Pure vreugde. Pure levensenergie. Liefde. Ze vertelde ook dat de relatie met jezelf de belangrijkste relatie in je leven is. Daar 100% verantwoordelijkheid voor nemen, dat is je taak. Vaak leggen we de verantwoordelijkheid voor ons geluk in ons volwassen leven neer bij onze partner, onze ouders, ons werk, onze omgeving. Het komt door jou dat ik me zo voel!  Je ziet me niet! Je hebt geen aandacht voor me! Je maakt jezelf daardoor afhankelijk van de ander voor jouw geluk. Hoe zou het zijn als je jezelf precies datgene geeft wat je zo nodig hebt? Ik heb dit weekend in de diepte ervaren wat een rust dat brengt. En om van daaruit te verbinden met de ander die ook de verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar leven. Verbonden vanuit vrijheid.

Mijn eerste Inner Child ervaring

Mijn eerste bewuste ervaring met mijn innerlijke kind was toen ik na een periode van diepe onzekerheid en faalangst op mijn negentiende bij een hypnotherapeut terecht kwam. Ik weet nog dat ze vroeg mijn ogen te sluiten en contact kon maken met dat bange meisje in mij. Ik zocht haar in mij en kon haar niet vinden. Ik keek in de ruimte rond waar ik in was en voelde dat ze zich in de keuken had verstopt en niet tevoorschijn wilde komen. Bang voor de harde afwijzing die ik haar gaf als ik bang was: Kom op, stel je niet zo aan. Er is niets aan de hand. Het bange meisje totaal negerend. Geen wonder dat ze niet tevoorschijn wilde komen met haar angst en verdriet.

Dit weekend maakte ik opnieuw bewust contact met haar via een meditatie waarin ik herhaalde ‘Ik houd van je’ en we moesten onze eigen Love Statement maken. Wat zijn de woorden die zij of hij het liefst zou willen horen? Ik proefde de woorden van binnen en uiteindelijk was het helder. Ik ben er voor je. Je bent veilig. Je mag bang zijn. Je mag verdrietig zijn. Ik koester je. Ik nam haar op schoot en ze ruste in mijn schoot. Een diepe stilte overviel me. Heelheid. Liefde. ZelfLiefde.

Het was de basis van de retreat waar ik nog een andere blog over ga schrijven als alles wat meer geïntegreerd is. A healing and transformative journey!

Workshop Inner Child

Wil je jouw innerlijk kind in je hart sluiten zodat je jouw licht vol kan laten schijnen? Dat je de magie en verwondering weer in je leven kan toelaten? Doe dan mee!  Op 11 April geven Luce van Druenen en ik van Zij Die Weet voor vrouwen een workshop Inner Child in de Tempel van Alledag op IJburg. Op deze avond nodigen we je uit om contact te maken met jouw innerlijke kind. Aan de hand van sharing, meditaties, Ho’oponopono, opstellingen en oefeningen gaan we contact maken met het gewonde kind en het oorspronkelijke en vrije kind. Door naar deze diepere laag te gaan kom je in contact met je eigen bron en kan je levensenergie vrijer gaan stromen. Je bent welkom!

Praktische gegevens:
Datum: 11 april 2017
Lokatie: Tempel van Alledag op IJburg
Tijd: 19:00 – 22:00 uur
Kosten: 45 euro
Meenemen: Een foto van toen je vijf jaar jong was 🙂

Alle info kun je vinden in het Facebook event.

Ik wens je veel zelfliefde toe en zie ernaar uit om je te ontmoeten!

Walk in Beauty & Light,
Daniëlle

 

Laat een reactie achter!