Blog

In mijn Kracht!

Familie opstellingen, Hartskracht, Persoonlijke ontwikkeling, Suerte Expeditieteam, Tempel van alledag, Women Leadership Journey0 reacties

In mijn Kracht!

Welkom op mijn blog!

Het is alweer een tijd geleden dat ik een blog heb geschreven. Er is veel gebeurd in de tussentijd. Alles lijkt in een stroomversnelling te gaan. Zeker als je jezelf aan de stroom kunt overgeven. Letting Go => Letting Come.

Maar wat heb ik de afgelopen periode ook vastgezeten in oude patronen die ik moeilijk kon loslaten. Het heeft veel oude boosheid, angstzweet en tranen losgemaakt. Het voelt dat ik steeds dezelfde lessen op mijn pad krijg. Herken je dat? Dat je steeds in dezelfde situaties terecht komt, wellicht net iets anders belicht en je jezelf afvraagt waarom jou dat nou steeds overkomt? En op een gegeven moment besluit je; Klaar ermee!

Het heeft mij in ieder geval gedwongen om echt vol in mijn kracht en licht te gaan staan en mijn eigen pad te volgen. Dat vraag om veel moed en vertrouwen. Het betekende o.a. dat ik vriendschappen en samenwerkingsverbanden heb moeten loslaten omdat die een nieuwe vorm nodig hebben wat om tijd en ruimte vraagt. En ook blijven vertrouwen in de liefde wat om overgave vraagt.

Grenzen stellen…, nog zo’n uitdaging. Mijn eigen waarheid durven uit te spreken ongeacht wat anderen daar ook van zullen vinden.  Nee durven te zeggen als iets niet goed voelt.image rightDaar heb ik een behoorlijke kluif aan maar ik maak sprongen voorwaarts. Vandaag heb ik mijn volle Krijger/Warrior kracht ingezet omdat ik vond dat iemand mijn inbreng niet serieus nam. Nog niet eerder heb ik zo duidelijk uitgesproken dat ik dat niet accepteer en wonderlijk genoeg stroomde de energie daarna rijkelijk tussen ons. Een soort oerknal waarna de verbinding kon ontstaan. Weerstand zorgt voor groei, dat is me wel duidelijk geworden. Het vraagt wel om veel bewustzijn en bereidheid om helder naar jezelf te kijken. Ik ervaar steeds sterker dat ik mijn innerlijke wereld weerspiegelt zie in de buitenwereld. De schaduw komt aan het licht. Zuivering.

‘Grappig, terwijl ik dit schrijf speelt mijn man Jeroen op de achtergrond Jolene op zijn gitaar. Dat zorgt voor een fijne flow.’

Zijn muziek brengt me direct bij de flow die ik de afgelopen dagen weer zo sterk ervaar. Het lijkt alsof de afzonderlijke initiatieven/projecten waar ik mee bezig ben steeds meer samenvallen. (mooi… samen vallen… samenvallen) Hartskracht, Suerte Expeditieteam, Tempel van Alledag en de internationale Women Leadership Retreat CIYO.

*Hartskracht is de basis, het kloppend hart van waaruit ik alles onderneem. Nog steeds ben ik zo dankbaar dat deze naam/energie op mijn pad is gekomen. Ze wordt steeds rijkelijker gevuld. Er komen weer familie opstellingen aan, Stadsverlichting en ik ben bezig om een aantal workshops te ontwikkelen; De Kracht van Vrouwelijk Leiderschap die ik op IJburg zal geven samen met Floor Huis in ’t Veld.

image left

* Met het Suerte Expeditieteam begeleiden we een Thuiszorg organisatie in Utrecht met een prachtige missie waarin de zorg voor cliënten en het personeel voorop staat. En we zijn we ons driemanschap (Arjan, Marnix en ik) aan het uitbreiden en onze eigen expeditie-aanpak aan het ontwikkelen. Het vuur brandt goed!

* Voor ons project Tempel van Alledag heb ik een themamiddag bij krachtplek Samaya bezocht over Sociaal ondernemerschap en veel inspiratie opgedaan. Mooie verhalen gehoord, verbindingen gelegd en een vrouw ontmoet die graag mee wil doen met de CIYO retreat. Zo gaat dat als je in de stroom bent. Dan lijkt het naar je toe te komen. Hoef je niets voor te doen, alleen maar aanwezig te zijn.

* Het brengt me bij de krachtige groep internationale CIYO vrouwen. Wat een containment! De datum voor de nieuwe 3-daagse Coming Into Your Own, Women’s Leadership Retreat hebben we vastgesteld. 19 – 22 febr. bij Samaya in Werkhoven. Nu druk bezig om de brochure te maken.

Terwijl ik dit teruglees bedenk ik me dat dit meer een nieuwsbrief is dan een blog. Ik moet nog uitvogelen hoe ik een nieuwsbrief via Mailchimp kan maken. Nog tips?

Ik wens jou ook toe dat je vol in je eigen kracht durft te staan en het pad van je hart volgt. Het brengt je op de vruchtbaarste en meest inspirerende plekken maar weet dat het niet altijd over rozen gaat….

Hartegroet,

Danielle

Wie van binnenuit zijn koers bepaalt, neemt verantwoordelijkheid voor zijn eigen geluk en het geluk van anderen. Tex GunningAkzo Nobel

 

 

 

Laat een reactie achter!