Blog

Workshop Expeditie Eigen Kracht

Geen categorie0 reacties

I proudly present: Workshop Expeditie Eigen Kracht

Eigen kracht is zo 2012…

Je innerlijk kompas als bron voor meesterschap

‘Cheshire cat’, vraagt Alice. ‘Welke kant moet ik op?’ ‘Waar wil je naar toe, Alice?’, vraagt Cheshire. ‘Dat weet ik niet’, zegt Alice. ‘Dan maakt het niet uit welke kant je gaat….’
Lewis CarrolAlice in Wonderland

Stel je eens voor dat je bij een organisatie werkt die het beste in jou naar boven haalt. Waar er respect is voor elkaar en je jezelf gewaardeerd voelt. Waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en wordt aangemoedigd om jouw eigen kracht in te zetten. Waar je werkelijk een bijdrage levert die ertoe doet. Wat een energie zou dat geven! Kan het denk je?

Hoofd boven water

Nu even naar de realiteit van alledag – voor zover die bestaat als een apart verschijnsel. Want met z’n allen creëren we die steeds weer, door alles wat we doen, zeggen, geloven etc. – We leven in een turbulente en onzekere tijd waarin de ene crisis de andere opvolgt. Veel organisaties zijn aan het overleven en proberen hun hoofd boven water te houden. Er wordt gesneden in de kosten. Minder mensen moeten meer werk leveren en zekerheden vallen weg bijvoorbeeld daar waar mensen hun baan verliezen. Mooie boel.

Zekerheid vind je…

Hoe houd je jezelf, als mens, ondernemer en als medewerker, staande in een wereld die zo sterk in verandering is? Waar ontleen jij dan nog je zekerheid aan? Je raadt het nooit: het antwoord is niet langer buiten jezelf te vinden maar binnen jezelf. Deze tijd vraagt erom dat je de verantwoordelijkheid voor je eigen leven niet meer in handen van anderen legt maar zelf het stuur in eigen hand neemt. En dat je leert varen op je innerlijk kompas.

Op expeditie

Dat betekent geen georganiseerde reis maar een expeditie. Daarmee bedoelen we onder meer dat een project, onderneming, (verander)traject et cetera beter anders aangepakt kan worden dan vroeger. Meer als avontuur, minder tevoren gepland. Dus geen vooraf compleet ‘uitgelijnd’ projectplan en marsroute, wel sturen op doelen, heldere vertrekpunten, en wat er nodig is om dat te bereiken. En vanuit een veel ruimer bewustzijn van ieders plek in het geheel en zijn behoeften. Vanuit ieders eigen kracht, in dialoog, en met zicht op je bestemming. De klant en medewerker centraal.

Leren navigeren op je innerlijk kompas

Volgens ons vraagt de toekomst hier sterk om, zowel op organisatie- als op individueel niveau. Dus dan komt de vraag op: in welke gebieden in jezelf zit jouw potentie voor je werk? En waar is jouw nog onbekende gebied, dat misschien onbegaanbaar lijkt? Heb je een verlangen dat eens te verkennen?

Als je nieuwe wegen in wilt slaan, en misschien wel op expeditie gaat, is het belangrijk dat je weet wat jouw kracht is en je missie en bestemming. En dat je leert navigeren op je innerlijk kompas.

Workshop 25 november

In onze ervaringsgerichte workshop van 25 november zet je een flinke stap om je eigen koers (beter) te bepalen. We gaan met elkaar vooral doen en ervaren aan de hand van drie vragen:

    • Wat is jouw eigen kracht ?
    • Welke plek en waardering krijgt die kracht in jouw organisatie?
    • Wat vraagt jouw omgeving nu van je? Hoe kun je daarin je kracht gerichter inzetten?

Dat ontdek je in deze inspirerende excursie, een kennismaking met de expeditiebenadering.

Voor wie

Ben je zelfstandig werkend; professional in een organisatie en/of manager, en nieuwsgierig naar hoe je vanuit een ruimer perspectief meer voldoening en resultaat haalt uit jouw kracht en talenten? En juist daardoor ook bijdraagt aan je omgeving? Zie je in dat transformatie op meerdere niveaus plaatsvindt: op persoonlijk, organisatorisch en systeemniveau?

Dan zien we je graag op vrijdagochtend 25 november in Oud-Ade!

Danielle Doeve & Marnix Lamers

Wie van binnenuit zijn koers bepaalt, neemt verantwoordelijkheid voor zijn eigen geluk en het geluk van anderen.
Tex GunningAkzo Nobel

 

Laat een reactie achter!