Projecten

Projecten die inspireren

Als je het pad van je hart volgt en afgestemd bent op je innerlijk kompas dan dienen zich vanzelf mogelijkheden aan die helemaal in lijn zijn met de koers die je vaart. Ik heb mezelf overgegeven aan deze natuurlijke stroom en de volgende projecten zijn op mijn pad gekomen:

CIYO – Women Leadership Development program

‘Coming Into Your Own’ (CIYO) is een internationaal leiderschap programma, dat vrouwen begeleid en inzicht geeft in de relatie tussen hun innerlijke dynamiek en de uitdagingen van het dagelijks leven / werk.

The Coming Into Your Own (CIYO) is first and foremost a global, virtual community of women inspired to live up to our fullest individual and collective feminine leadership potential, whatever the span or scope of our spheres of influence and activities. The CIYO supports this spirit and intention by offering a range of development programs for both individual women and for women leaders within organizations; as well as providing access to an informal network of peer mentors through our community gatherings, to professional coaching services and to virtual developmental products.

image leftTijdens de ‘Leadership Intensive’ van het ALIA Institute (Authentic Leadership in Action) in maart 2011, heb ik kennisgemaakt met het CIYO programma en ik was onder de indruk van de diepte ervan. Ik voelde sterk dat dit programma naar Nederland moest komen. In oktober 2011 heeft de eerste CIYO retreat plaatsgevonden in Nederland. Inmiddels ben ik Istanbul geweest voor CIYO 2 en geven we alweer onze vierde retraite bij Samaya in Werkhoven.

Het vruchtbare pad van CIYO heeft me dichtbij mezelf en mijn innerlijke kracht gebracht en een stevige impuls gegeven om werkelijk het pad van mijn hart te volgen. Meer over mijn ervaringen met CIYO, kun je hier lezen.

Nieuwe Coming Into Your Own Retraite op 1-4 juni 2015!

Van 1 tot en met 4 juni 2015 organiseer ik samen met CIYO collega’s een nieuwe Coming Into Your Own retreat. Deze is in het Engels. Meer weten? Hier vind je meer informatie.

Tempel van Alledag

De Tempel van Alledag is een initiatief van Lidewij Lenders (architect), Marcel Elsenaar (theoloog/bezieler) en Daniëlle Doeve (coach/verbinder).

image rightOnze droom is om samen met een collectief van onder-nemers en bewoners de Tempel van Alledag te creëren/ realiseren op IJburg in Amsterdam. Een collectief gebouw, waarin wonen en werken gecombineerd wordt met een ruimte en een tuin, waar het leven geëerd en gevierd wordt. Een gewijde plek voor nieuwe rituelen, omdat we in deze tijd nieuwe manieren nodig hebben om de waarde van het mens zijn te definiëren.

Het is een plek waar geboorte, leven en dood samenkomen, zoals dat vroeger in de tempels en kerken ook zo was. Daarnaast biedt de Tempel van Alledag ruimte aan festiviteiten en cursussen die bijdragen aan ontmoetingen, persoonlijke ontwikkeling en innerlijke bewustwording.

Stap voor stap ontvouwt de Tempel van Alledag zich. Een boeiend proces!

Mijn energie richt zich op het leggen van de juiste verbindingen waardoor de energie in het project stroomt en we de inspiratie kunnen omzetten in manifestatie. De programmering is al begonnen! Onderstaand kun je meer lezen over de initiatieven die de energie van de Tempel van Alledag in zich dragen.

  • Komen en Gaan, Allerzielen op IJburg georganiseerd door Marcel Elsenaar
  • Compassie van Alledag georganiseerd door Marcel Elsenaar en Daniëlle Doeve
  • Geluk van Alledag, georganiseerd door Joris van Gervan en Daniëlle Doeve

Hier vindt u onze visie op de Tempel van Alledag.

Stadsverlichting – Let’s light up IJburg and the world

Stadsverlichting is een initiatief van Tijn en Kris Touber om een cultuur van verlichting te stimuleren. Om dit mogelijk te maken vragen ze mensen om hun huiskamer open te stellen voor maandelijkse meditatiesessies.

image leftZo vaak vragen mensen hoe ze kunnen bijdragen aan een betere wereld. Het antwoord is simpel. Ga regelmatig samen met anderen een uurtje mediteren. Hoe meer mensen op deze manier samen zijn in een helder en coherent bewustzijn, hoe groter het krachtveld zal worden. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die samen stil zijn een coherent veld creëren dat een meetbaar positief effect heeft op de samenleving als geheel. Een heel kleine groep mensen kan een groot effect hebben op de samenleving, indien zij coherent zijn – dat betekent: stil, afgestemd, beschikbaar.

Ik heb zelf de ervaring dat de stilte me steeds weer terugbrengt bij mezelf en mijn eigen hartskracht. Ik vind Stadsverlichting een prachtig initiatief waar ik graag aan meedoe en zet de deuren van de huiskamer van Hartskracht elke tweede zondag van de maand open. Je bent van harte welkom om mee te doen!

Datum en tijd

Data: Iedere tweede zondag van de maand
Tijd: 20:00 tot 21:00 uur – inloop vanaf 19.45, deur dicht 20.00
Locatie: Tempel van Alledag, Jan Vrijmanstraat 339 Amsterdam (IJburg)
Kosten: Deelname is gratis

Aanmelden kan op de site van Stadsverlichting.

Meditatie ervaring is niet nodig, iedereen is welkom om mee te doen! Kussentjes en dekentjes zijn aanwezig.