Blog

Dankbaar voor 2012!

Hartskracht0 reacties

Dankbaar voor 2012!

Het begint een traditie te worden om aan het einde van het jaar in een blogbericht terug te blikken op wat het jaar me heeft gebracht.

Het was een belangrijk jaar. Het jaar waarin ik 40 jaar werd! Het jaar ook waarin de Maya kalender ophield en weer opnieuw begon. Ik weet nog dat ik op de lagere school samen met een vriendinnetje bedacht dat ik 40 zou worden in het jaar 2012 en hoe ver dat nog was… Time flies.

Dankbaar voor de transformatie

image rightHet was in alle opzichten een transformerend jaar. En transformatie gaat altijd gepaard met donkerte. Het beeld van een rups die in een vlinder verandert komt in me op. Zelf heb ik ook in een cocon gezeten. In die cocon zat veel nieuwe potentie, maar daarvoor moest ik door het donker ploegen.  Angst, woede, jaloezie, verdriet. Ze sprongen allemaal voor mijn neus. Er was geen ontkomen aan. Een diepe oude wond werd opengereten en werd op verschillende terreinen zichtbaar. In mijn relatie, in samenwerkingsverbanden, in mijn lichaam. Grote angst om weer te verliezen wat me zo dierbaar was, angst om niet goed genoeg te zijn. Uit bescherming heb ik een deel van mijn hart gesloten. Ik red me wel alleen!  Onbewust heb ik mezelf beloofd dat ik nooit meer zo’n ingrijpend verlies wilde meemaken waardoor ik moeite had om een thuis te creëren en geen rust kon vinden. Always on the run.

Dankbaar voor de Lessons in Love

image leftVorig jaar wenste ik dat Jeroen zijn vleugels zou uitslaan en het pad van zijn hart ging volgen. Dat heeft hij gedaan. En hoe! Hij heeft zich vol gegeven aan het creëren van een prachtig foto en filmfestival. En wat heeft dat de vaste grond onder mijn voeten doen trillen. Het was niet mijn eigen vaste grond maar de grond die hij voor mij creëerde. Deze bodem voelde heel veilig en vertrouwd en ineens leek het verdwenen. Boeiend hoe je na een relatie van 12 jaar elkaar zo opnieuw kunt ontdekken. Ik besef nu ook goed dat het volgen van het pad van je hart niet alleen over rozen gaat. Het betekent dat je uit oude patronen, overtuigingen stapt en daar is veel moed voor nodig. Maar je hebt geen andere keus als je werkelijk je volle potentieel tot uitdrukking wilt brengen in dit leven. Het zorgt ervoor dat het oude vertrouwde onder druk komt te staan en losgelaten moet worden. Zodat er werkelijke verbinding kan komen vanuit ieders eigen kracht en bodem. Dan kan yin en yang stromen en gaat het vuur volop branden. Een proces dat tijd en toegewijde aandacht vraagt. Doorvoelen en uitspreken wat er in je leeft en waar het werkelijk over gaat. Dat is kwetsbaar en vraagt veel moed en bewustzijn. image right

Ik ben dankbaar voor de verdieping die het onze relatie heeft gebracht. Het ontdekken van het heilige huwelijk. Ik wens dat Jeroen in 2013 zijn creatiekracht vol kan inzetten in IJFFF, Sturen op Geluk op IJburg en al het moois dat op zijn pad zal komen. En dat we samen een warm en liefdevol nestje vormen met onze kinderen Roman en Isobel en veel plezier met elkaar beleven.  Zij hebben een prachtig liedje op ons pad gebracht; I won’t give up van Jason Mraz, dat zo toepasselijk is.

 

And when you’re needing your space

To do some navigating

I’ll be here patiently waiting

To see what you find

Dankbaar voor Hartskracht

image leftWat is er veel gebeurd het afgelopen jaar. Een van de hoogtepunten was wel dat in de lente mijn website live ging. Met dank aan VanOntwerp voor het ter wereld brengen van dit kindje. Want dat was een zware bevalling. Het is voor mij een behoorlijke klus om de energie die ik voel in woorden om te zetten. Het wordt zo definitief als het op papier staat. Maar het is echt nodig om van inspiratie naar manifestatie te komen. De website was daar een belangrijke stap in net als het afronden van mijn Phoenix opleiding Professionele begeleiding van organisaties. (o.a. organisatie opstellingen) Ook daar veel schrijf werk. Wie schrijft die blijft kan ik nu volledig onderschrijven.

Het was ook heel fijn om weer individueel te coachen en avonden familie opstellingen te begeleiden. Het blijft bijzonder dat de soms verborgen dynamieken zichtbaar worden in de opstelling waardoor verandering mogelijk is. Daarnaast begeleid ik vanaf  de zomer 2012 de Stadsverlichtings meditatie avond op IJburg. Elke 2e zondag van de maand. De laatste avond op 9 december waren we met 13 mensen in onze vuurkamer. Meer konden er ook echt niet in. De wind die om ons huis giert terwijl je verbonden bent met de stilte in jezelf en met het collectieve veld van bewustzijn. Opladen.

Dankbaar voor Coming Into Your Own

Dit international women’s leadership program heeft me zoveel gebracht. In maart vertrok ik naar Istanbul voor een vervolg op de retreat. Wat een bijzondere ervaring om met 18 turkse vrouwen op persoonlijke ontdekkingsreis te gaan. A sacred journey. Wat een uitbundigheid en levendigheid. De ervaring in de hammam was onvergetelijk. Vrouwen onder elkaar. Zingen, elkaar scrubben, masseren en heel veel lachen en gooien met water. Fully alive! Heel anders dan onze sauna’s waar stilte erg op prijs wordt gesteld. Beide is waardevol en heerlijk om het allebei te kunnen ervaren. image right

In mei organiseerden we voor de tweede keer de 3 daagse women’s leadership retreat Coming Into Your Own in oud nonnen klooster Samaya in Werkhoven. Dit keer was ik apprentice en mocht ik de dag openen met een gedicht, muziek en meditatie. Wat een krachtige vrouwen. Het brengt me veel. Ik word me er steeds meer van bewust hoe belangrijk het is dat er een balans is tussen de mannelijke en vrouwelijke energie. Zowel in jezelf, in organisaties en in de wereld. Het archetypisch symbol proces waarbij we werken met de kracht van de Lover (intuïtie), Warrior (daadkracht), Magician (perspectief) en soeverein (visie / bestemming) is life changing.

Op het Eigentijds Festival in juni hebben Annette Beerens en ik diverse workshops gegeven: De Kracht van Vrouwelijk Leiderschap waarin we met de archetypes hebben gewerkt.  Gouden energie!

Van 19 tot en met 22 februari is de 3e retreat. In bijgaande link meer informatie over het programma. Er is nog plek!

Dankbaar voor Suerte Expeditieteam

Ook op dit gebied volop transformatie. Van Expeditieteam Eigen Kracht waar ik onderdeel van uitmaakte naar Suerte Expeditieteam. Ook hier was het nodig om oude structuren los te laten en mijn eigen kracht te ontdekken. De verbinding tussen Marnix Lamers, Arjan van der Poel en mezelf voelde in balans. Op de dag van de zonnewende op 20 juni 2012 hebben we ons ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een Nijlpaal! Marnix en ik waren al gestart met het geven van workshops (Expeditie Eigen Kracht, Mind your Heart, May the Force be with jou..) Waarin het hart en het toegang krijgen tot je eigen kracht centraal staan. In september hadden we onze eerste betaalde opdracht bij Thuishulp Zorgzaam. We hebben een prachtige middag verzorgd voor alle zorgmedewerkers en mensen van kantoor die in het teken stond van ontmoeting en zorgzame communicatie. Een opdracht die een vervolg heeft gekregen. Ook in 2013.

image leftHalverwege het jaar zijn er nog twee andere mensen aan boord gesprongen van ons Suerte Companionship. Floor Huis in ’t Veld en Cor Slagmolen. 3 mannen, 2 vrouwen. The power of five! We besloten in oktober zelf een weekend op expeditie te gaan in de Ardennen. Ik heb er een blog over geschreven. Wat een magische reis was dat. Daar hebben we een prachtige bodem gelegd voor alles wat er wil ontstaan. Van de Bron van Inspiratie naar de Delta van Overvloed. Mooi hoe het beeld van de vuurtoren van Faros zijn plek kreeg en hoe mijlpalen nijlpalen werden met tempels van actie. Het is heerlijk om met ‘resonant partners’ te werken die weet hebben van het collectieve veld van bewustzijn. Het voelt als een stam waar ik helemaal mezelf kan zijn en wordt begrepen. We zien elkaars kracht en talenten, zijn in staat om elkaar te spiegelen zelfs als dat confronterend is. We ontwikkelen met elkaar en komen er steeds meer achter dat ons proces ook ons product is. Waar wij mee worstelen daar worstelen organisaties ook mee. Angst om los te laten, balans tussen doen en zijn, actie en stilte, geweldloze communicatie. Klap op de vuurpijl was de expeditiedag die we op 20 november organiseerden voor een Zorginstelling. 25 teammanagers die zichzelf en elkaar hebben ontmoet. We hebben gezongen, gedroomd (hartsverlangen voor 2013), krachten verzameld, losgelaten en gecreëerd. Een rijke ervaring die voor verbinding heeft gezorgd.

In 2013 starten we met de Suerte Co-Axiebijeenkomsten. We nodigen mensen uit de ook het verlangen hebben om bij te dragen een een nieuw tijdperk waarin er ruimte is voor het hart, samenwerken vanuit vertrouwen, compassie, co-creatie. Ik ben heel erg benieuwd wat daar uit voort zal komen. We zetten in op prachtige ontwikkel en bewustwordingstrajecten binnen organisaties. Het pad ontvouwt zich stap voor stap. Een boeiende reis!

Dankbaar voor Tempel van Alledag / Everyday Temple

Het voelt alsof dit levenswerk van Lidewij Lenders, Marcel Elsenaar, Bastiaan van der List en mij dit jaar wat in ruste is geweest. Wonderlijk hoe de energie gewoon doorstroomt zonder dat we daar veel moeite voor hoeven te doen. Marcel met zijn nieuwe functie bij de abdij van Egmond, Lidewij met haar co-creatie projecten en ik met het leggen van nieuwe verbindingen. Hier volgen we gewoon de stroom. Wel hebben we met ingang van februari een prachtige lokatie op de Jan Vrijmanstraat waar we onze Van Alledag activiteiten kunnen gaan organiseren. Compassie van Alledag, Liefde van Alledag, Geluk van Alledag maar ook Bingo van Alledag. En alles wat er verder wil ontstaan. We zetten vooral in op co-creatie met de buurtgenoten zodat het gedragen wordt door de gemeenschap. Het is een prachtige ruimte van 80m2 in een appartementencomplex ontworpen door een japanse architecte. Helemaal Feng Shui. Erg fijn dat deze plek op ons pad is gekomen. Natuurlijk wensen we dat er eens een gebouw zal herrijzen op IJburg dat Tempel van Alledag heet en een toegewijde plek is voor ontmoeting, zingeving en stilte. We go with the flow.

Dankbaar voor de vriendschappen

Last but not least ben ik dankbaar voor mijn familie en de vriendschappen op mijn pad. Soms heb ik mezelf zo verloren in Hartskracht dat er wat weinig ruimte was. Ik wil graag in het nieuwe jaar een betere balans voor mezelf tussen werk en prive. (soms een hele dunne scheidslijn..) Social Media zijn inspirerend maar ook tijdrovend. En niets gaat boven echte ontmoetingen. Met elkaar het leven vieren en er voor elkaar zijn in het donker en in het licht. That’s what friends are for!

Leef vanuit je Hart! in 2013

image leftIk kan nu al dankbaarheid voelen voor het ontstaan van de prachtige serie workshops Leef vanuit je Hart! die Floor Huis in ’t Veld en ik in 2013 gaan geven. Het zijn vijf vrijdagen verspreid over vijf maanden. Het programma is ontwikkeld voor vrouwen die graag meer vanuit hun hart willen leven en in hun eigen kracht willen staan. Fully alive! Op 10 januari houden we ’s avonds een introductie avond. Mathilde de Vriese heeft een prachtige flyer voor ons ontworpen die voor ons symbool staat voor het vruchtbare pad van je hart. We come to fruition!

Voor de poort naar 2013 moet ik in ene denken aan het prachtige feest dat we vanuit Suerte Expeditieteam op 21 december hebben gegeven in de verbouwde kerk De Spreng in Oude Wetering. Celebrating the New World. De energie ervan kan ik nog steeds voelen. Magisch. Ik sluit dit jaar graag af met de prachtige mantra die we onder begeleiding van Jan Hendrik Veenkamp hebben gezongen.

Bolo Bolo Sab Mila Bolo Om Namah Shivaya

According to Hindu mythology there are three Gods who run this creation. The Brahma – who creates the universe, the Vishnu – who preserves the Universe and the Shiva- who in the end destroys the universe. Among the three deities, Shiva, though considered as destroyer, also symbolize the  – the inner self which remains intact even after everything ends. 

Mijn intentie voor 2013 is om vol vertrouwen en overgave vanuit mijn hart te leven samen met Jeroen, Roman en Isobel en onze poes Taiga. Dat ik mijn vrouw-zijn en moederschap nog meer zal omarmen en dat mijn bedrijf tot volle bloei mag komen. Aho!

Ik wens jou en jouw dierbaren een nieuw jaar toe vol liefde, wijsheid, plezier, geluk en kracht!

Tot in 2013!

Hartverwarmende groet,

Daniëlle Doeve

 

 

 

 

 

Comments are closed.

Laat een reactie achter!