Blog

Dankbaar voor 2011

Geen categorie0 reacties

Dankbaar voor 2011

Het jaar 2011 heeft nog een paar dagen te gaan. Het is een periode van bezinning en reflectie op het afgelopen jaar en wat en waar het me heeft gebracht. In gedachten ga ik terug naar januari vorig jaar, de maand waarin ik mijn 39e verjaardag klein vierde en mijn werkstuk voor mijn opleiding systemisch werken bij Phoenix opleidingen inleverde. image rightDe titel van mijn werkstuk was: ‘Mijn reis van het licht naar het donker’ en dat is precies waar voor mij 2011 over is gegaan. Het is een jaar geweest waarin ik mijn wortels eerst voorzichtig en aan het einde stevig in de donkere aarde heb laten groeien. Ik heb aan kracht gewonnen door de uitdagingen die ik op mijn pad kreeg.

Ik ben er ook nog meer achter gekomen hoe groot de kracht van het hart werkelijk is. Het heeft een enorm bereik en wat je uitzendt ontvang je terug. Door bewust een gevoel van dankbaarheid en waardering op te roepen en dat in je lijf te voelen, verbind je jezelf met een veld van mogelijkheden. Terwijl ik dit schrijf verbind ik me van binnen met mijn hart. Ik adem bewust in en uit en word stil………….en laat beelden in me opkomen die een gevoel van dankbaarheid en waardering oproepen. Ze wonen in mijn hart. Ik deel ze graag met jullie.

Ik ben dankbaar voor de liefde tussen Jeroen en mij die erg levend voelt.

Vorig jaar wenste ik dat hij zou ontdekken wat hem gelukkig maakt op werkgebied en gunde ik hem dat hij zijn creativiteit en leiderschap zou gaan inzetten. Dat heeft hij gedaan en hoe! Hij heeft besloten om zijn baan bij Nuon op te zeggen en gaat per 1 april uit dienst en is nu volop bezig om het IJburg Foto en Film Festival (IJFFF) te organiseren. Wat een creativiteit en passie zijn er vrijgekomen. Daarnaast gaat hij een outplacement traject in. Fijn dat hij begeleiding krijgt. Onze uitdaging voor 2012 wordt om geld te verdienen met datgene dat ons zoveel energie geeft. Ik wens dat het een jaar wordt van overvloed en verbinding waarin we ons om geld geen zorgen hoeven te maken.

Ik ben dankbaar voor de mooie momenten met Roman en Isobel.

Mijn hart gaat wagenwijd openstaan als ik aan onze mooie kindjes denk. Roman die het dansen helemaal heeft ontdekt in 2011, het ritmegevoel van Jeroen heeft en die een voorliefde blijkt te hebben voor glimmende, snelle auto’s en motoren. (liefst rood) Nu we onze lease auto kwijt raken zegt hij: Mama, we gaan toch niet in een oud bakkie rijden…;-) En Isobel ons meisje die de prachtigste volzinnen maakt op haar vijfde en je elke keer weer verrast door haar gevatheid. Een enorme spring in het veld die het haar op rust gestelde broer soms erg moeilijk maakt. Wat geniet ik van ze! We hebben nu de spelletjes helemaal ontdekt. Monopoly, Skip-Bo, Party & Co, Stratego, Ogen van de jungle. Fijn om met het gezin samen te zijn.

Ik ben dankbaar voor de onverwachtse uitnodiging voor ALIA, global leadership event op 8 maart vorig jaar.

Wat heeft dit event veel in beweging gezet, m.n. het ochtendprogramma, CIYO, Coming Into Your Own. Een leadership development program voor vrouwen. Ik heb er in mijn blog over geschreven. Het programma resoneerde zo sterk dat ik in oktober heb geholpen om de 3-daagse retreat bij Samaya te organiseren. Sindsdien stroomt de energie rijkelijk. Wat een containment creëert deze groep internationale vrouwen. Het is het pad dat ik met Annette Beerens ga, mijn soulsister. We gaan in maart naar de vervolgretreat in Istanbul en zijn nu Apprentice voor het programma. Ook hebben we ons ingeschreven om workshops te geven op het eigentijds festival. Wie had dit een jaar geleden kunnen bedenken. Het werken met groepen vrouwen lijkt volop op mijn pad te komen. Ik geef me er aan over en spring. Hoe spannend ik het soms ook vind. De vrouwencircle in de Tipi van Annette is er een eerste krachtige stap in.

Ik ben dankbaar voor het pad dat ik bewandel met Lidewij en Marcel voor ons project Tempel van Alledag / Everyday Temple.

De energie is er nog meer ingekomen dit jaar. Het hoogtepunt is dat we hebben meegedaan met een inzending voor TEDX Amsterdam. Hierdoor hebben we onze visies met elkaar gedeeld en zijn we tot een gezamenlijke visie gekomen. Daarnaast hebben Marcel en ik vier avonden Compassie van Alledag op IJburg georganiseerd. Wat een mooie ontmoetingen en verbindingen zijn er daardoor tot stand gekomen. Het voelt alsof 2012 het jaar wordt waarin het plan concreet gaat worden en we in contact komen met investeerders, ondernemers, belanghebbenden van de gemeente en andere mensen die willen bijdragen aan ons project. Hierdoor gaat ons plan een flinke boost krijgen. Een plek voor verbinding, zingeving en ontmoeting waar geboorte, leven en dood samenkomen en het leven gevierd en geëerd kan worden. Ik ben benieuwd wat zich zal ontvouwen en zet mijn intentie op het vuurtoreneiland als eerste manifestatie van een groter plan.

Ik ben dankbaar voor de reis die ik samen met mijn bondgenoten van het expeditieteam heb gemaakt.

‘Een eik wortelt dieper bij stormachtige wind’. Ik vind het een mooie spreuk die heel treffend is voor de kracht die ik heb gewonnen in dit traject. Het was een ware beproeving; onze eigen expeditie. Veel mist onderweg, oude patronen waarin we soms gevangen zaten, angst om los te laten en jezelf over te geven. En tegelijkertijd de enorme potentie te voelen van deze groep mensen. We zijn inmiddels onderin de U bocht van Otto Scharmer aanbelandt en het nieuwe lijkt zich al te manifesteren. De samenwerking met Suerte Academy en de eerste workshops die Marnix en ik hebbn gegeven; Op Expeditie naar je eigen kracht die erg succesvol waren en de verdere ontwikkeling van het Expeditie Kompas. 12 januari hebben we een afspraak met elkaar in ons basiskamp. Afscheid nemen van het oude en ontdekken in welke vorm we met elkaar verder willen. Voelt goed dat we hierbij begeleid worden door Anki en Annette. Ik heb mijn intentie erop gezet dat we vele mooie opdrachten mogen gaan doen in 2012 bij klanten / organisaties die in transitie zijn. En dat we daar voldoende geld mee zullen verdienen en waarde kunnen toevoegen.

Dan komt ook nog de Stadsverlichting langs die ik elke 2e zondag van de maand in mijn praktijkruimte op IJburg organiseer, mijn intense opleiding Professionele begeleiding van organisaties bij Phoenix, de Ken je Kracht training die ik voor Nestor heb gegeven en mijn visitekaartje. Voor begin 2012 staat het live gaan van mijn website op de planning. Wat een bevalling is dat zeg, een website. Tevoorschijn komen met wie ik ben en wat ik te bieden heb. Doodeng om werkelijk naar buiten te treden, te gaan flyeren en mijn aanbod bekend te maken. Het is een pad waar ik niet meer op terug kan en ook niet wil. Stap voor stap zet ik mezelf neer. Fijn als ik daardoor andere mensen inspireer om ook tevoorschijn te komen en vanuit hun kracht te gaan leven.

Jee…. ik word me in ene erg bewust dat ik niet veel heb stilgezeten het afgelopen jaar. Wat een vol jaar. Wellicht iets meer rust nemen in 2012 en de vruchten plukken van hetgeen ik heb bereikt. Zijn en Doen in balans.

Op een vruchtbaar nieuw jaar!

Love, Joy and Gratitude,
Daniëlle

Laat een reactie achter!