Blog

Inner Child

Inner Child, Verbinding, Voelen, Vrouw0 reacties

Groeikracht

Ik werd vanochtend wakker met een groot gevoel van dankbaarheid voor de wonderschone Inner Child workshop die Luce van Druenen en ik gisteravond hebben begeleid in Tempel van Alledag op IJburg. Onze co-creatie Zij Die Weet is 6 maanden geleden geboren met de volle gouden jachtmaan van 16 oktober 2016. Mooi hoe alles zich in eigen ritme ontvouwt.

We waren met vijf vrouwen gister in de cirkel. In het begin nog in het hoofd en gedurende de avond steeds dieper zakkend in het lijf. Luce begeleidde een krachtige Ho’oponopono Inner Child meditatie waarin we contact maakten met het innerlijk kind dat veel herinneringen van pijn, afwijzing, verdriet in zich heeft opgeslagen. Het is heel helend om je Inner Child te laten weten dat je er bent, dat je van hem/haar houdt, dat zij/hij helemaal welkom is met alles wat er is. De relatie met je Inner Child (en dus met jezelf) is de belangrijkste relatie die er is. Door regelmatig contact te maken met dit deel in jezelf, te laten weten dat je er nu voor haar bent, kan er heling, verbinding en integratie plaatsvinden en creëer je een stevig fundament in jezelf.

En hoe mooi dat het thema van de volle maan van April bescherming is. De kwetsbaarheid van de jonge zaadjes die langzaam ontkiemen. Het leven dat weer op gang komt. Een mooie spiegel voor het tevoorschijn laten komen van jezelf.

De natuur als spiegel voor je eigen groei

Afgelopen zaterdag heb ik pioenrozen gekocht en mooie lavatera zaadjes geplant. Iedere dag verwonder ik me over de immense groeikracht van de zaadjes. Ik praat tegen ze, laat ze weten dat ze prachtig zijn en geef ze liefdevol water. Ze komen helemaal tot leven. 🙂 Het moment is bijna daar dat ik ze in de tuin moet gaan planten. Een spannende stap. Zullen ze krachtig genoeg zijn om verder te groeien en uiteindelijk hun prachtige bloemen te laten zien? Een proces van leven en dood. Belangrijk om ze extra te beschermen en zorgvuldig te zijn. Wat heb jij nodig om te groeien en tot bloei te komen?

“And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom” Anais Nin

De pioenrozen zitten nog steeds strak in de knop. Ik heb ze vanochtend schoon water gegeven en een stukje van hun stelen afgesneden. Het voelt spannend. Wanneer zullen ze openbreken en zullen de prachtige rozen vol schoonheid tevoorschijn komen? Ik kan het proces niet versnellen. Het vraagt om geduld en verwondering. Mooi om zo in verbinding te zijn met de natuur in ons huis en daarmee met mijn eigen groeiproces.

Ik merk hoe het me vervult van vreugde en dankbaarheid om workshops te organiseren die voor een diepe verbinding met jezelf en de wereld om je heen zorgen. Vruchtbare grond te creëren waar vrouwen en mannen tot groei en bloei kunnen komen. Bijzonder ook om dat in co-creatie met soulcompanions te mogen doen. Dat heb ik goed gemanifesteerd!

Toen we gister na de workhsop naar buiten liepen, scheen de maan vol en krachtig haar licht. We bedankten haar voor haar schoonheid en beschermende kracht. De energie doet haar werk.

Wil je meer weten over de workshops van Zij Die Weet en wil je met ons meedoen? Like dan onze Facebook pagina of meld je aan voor de Hartskracht nieuwsbrief.

Agenda komende maand:

18 april : Zij Die Weet – Avond Familie opstellingen
9 mei: Zij Die Weet – Moeder/Dochter relatie
12 mei: Coming Into Your Own – Masterclass Inner Leadership

Er is een plek voor jou in onze cirkel. Welkom!

Ik wens je veel groeikracht toe!

Love,
Daniëlle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koestering, zachtheid, confrontatie, zelfliefde, helen diepe ontspanning overgave.

 

 

Let SelfLove Flow

Geen categorie0 reacties

Let SelfLove Flow

Van 23 t/m 26 maart was ik met mijn geliefde naar een 4-daagse retreat voor koppels. Living Intimacy. We moesten allebei een foto meenemen van toen we vijf jaar oud waren. Ik had een mooie foto gevonden. Een klein meisje met heel blonde haren en twee stralende ogen die in de camera keken. Het was de laatste verjaardag die ik me kan herinneren waar mijn moeder nog bij ons thuis woonde. Ik weet nog dat ze me met een grote blauwe Ford Taunus ophaalde uit school terwijl de ballonnen uit de auto hingen. Waarschijnlijk om mijn kinderfeestje te vieren. De foto en het meisje ontroert me. Kleine Daniëlle.

Een gevoelig en dromerig meisje. Niet lang daarna werd mijn moeder opgenomen in de psychiatrische kliniek omdat thuiswonen niet meer ging. Ik voel aan mezelf dat dat ook de periode is waarin ik een deel van mezelf heb afgesloten, onbewust uit mijn lichaam ben gegaan, niet begrijpend wat er allemaal gebeurde. Waar is mama?

Tijdens de retreat deden we een ronde met het innerlijk kind. Mooi hoe de begeleidster deelde over het licht dat altijd in ons aanwezig is. Je bouwt gedurende je leven een muurtje om je heen om jezelf te beschermen tegen nare ervaringen. Je wordt harder, laat jezelf minder raken en raakt uit contact met je licht en levenskracht. Maar het licht van je ziel dooft nooit uit. Pure onschuld. Pure vreugde. Pure levensenergie. Liefde. Ze vertelde ook dat de relatie met jezelf de belangrijkste relatie in je leven is. Daar 100% verantwoordelijkheid voor nemen, dat is je taak. Vaak leggen we de verantwoordelijkheid voor ons geluk in ons volwassen leven neer bij onze partner, onze ouders, ons werk, onze omgeving. Het komt door jou dat ik me zo voel!  Je ziet me niet! Je hebt geen aandacht voor me! Je maakt jezelf daardoor afhankelijk van de ander voor jouw geluk. Hoe zou het zijn als je jezelf precies datgene geeft wat je zo nodig hebt? Ik heb dit weekend in de diepte ervaren wat een rust dat brengt. En om van daaruit te verbinden met de ander die ook de verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar leven. Verbonden vanuit vrijheid.

Mijn eerste Inner Child ervaring

Mijn eerste bewuste ervaring met mijn innerlijke kind was toen ik na een periode van diepe onzekerheid en faalangst op mijn negentiende bij een hypnotherapeut terecht kwam. Ik weet nog dat ze vroeg mijn ogen te sluiten en contact kon maken met dat bange meisje in mij. Ik zocht haar in mij en kon haar niet vinden. Ik keek in de ruimte rond waar ik in was en voelde dat ze zich in de keuken had verstopt en niet tevoorschijn wilde komen. Bang voor de harde afwijzing die ik haar gaf als ik bang was: Kom op, stel je niet zo aan. Er is niets aan de hand. Het bange meisje totaal negerend. Geen wonder dat ze niet tevoorschijn wilde komen met haar angst en verdriet.

Dit weekend maakte ik opnieuw bewust contact met haar via een meditatie waarin ik herhaalde ‘Ik houd van je’ en we moesten onze eigen Love Statement maken. Wat zijn de woorden die zij of hij het liefst zou willen horen? Ik proefde de woorden van binnen en uiteindelijk was het helder. Ik ben er voor je. Je bent veilig. Je mag bang zijn. Je mag verdrietig zijn. Ik koester je. Ik nam haar op schoot en ze ruste in mijn schoot. Een diepe stilte overviel me. Heelheid. Liefde. ZelfLiefde.

Het was de basis van de retreat waar ik nog een andere blog over ga schrijven als alles wat meer geïntegreerd is. A healing and transformative journey!

Workshop Inner Child

Wil je jouw innerlijk kind in je hart sluiten zodat je jouw licht vol kan laten schijnen? Dat je de magie en verwondering weer in je leven kan toelaten? Doe dan mee!  Op 11 April geven Luce van Druenen en ik van Zij Die Weet voor vrouwen een workshop Inner Child in de Tempel van Alledag op IJburg. Op deze avond nodigen we je uit om contact te maken met jouw innerlijke kind. Aan de hand van sharing, meditaties, Ho’oponopono, opstellingen en oefeningen gaan we contact maken met het gewonde kind en het oorspronkelijke en vrije kind. Door naar deze diepere laag te gaan kom je in contact met je eigen bron en kan je levensenergie vrijer gaan stromen. Je bent welkom!

Praktische gegevens:
Datum: 11 april 2017
Lokatie: Tempel van Alledag op IJburg
Tijd: 19:00 – 22:00 uur
Kosten: 45 euro
Meenemen: Een foto van toen je vijf jaar jong was 🙂

Alle info kun je vinden in het Facebook event.

Ik wens je veel zelfliefde toe en zie ernaar uit om je te ontmoeten!

Walk in Beauty & Light,
Daniëlle

 

Individuele ontwikkeling

Individuele ontwikkeling

Slider0 reacties

CIYO Retreat: Oct 5 – 7 2017

CIYO Retreat: Oct 5 – 7 2017

Slider0 reacties

CIYO Experience: May 12

CIYO Experience: May 12

Slider0 reacties

Pagina 1 van 912345...Minst recente »