Blog

Bijzondere ontmoetingen

Ontmoetingen, Tempel van alledag, Verbinding0 reacties

Bijzondere ontmoetingen

Voor ons project/visioen Tempel van Alledag bezoeken Lidewij, Marcel en ik verschillende plekken die ons inspireren. Het zijn kleine excursies die ons veel energie geven. Zo zijn we bij ‘De Nieuwe Liefde’ geweest in Amsterdam, ‘Huis voor Zingeving’ in Moergestel en bij ‘Venwoude’. Wat een bijzondere ontmoetingen hebben we op elk van die plekken gehad. Mooi hoe mensen vol passie en gedrevenheid vertellen over de verwezenlijking van hun droom. Er vindt dan een vrije uitwisseling plaats van energie. Dan stroomt het lekker door en lijkt tijd geen rol te spelen. Wat geniet ik daar altijd van!

Vanmiddag hadden we weer zo’n bijzondere ontmoeting. Deze keer waren we op bezoek bij Jos van Oord van ‘De Kamers’ in Amersfoort. Het is erg leerzaam en boeiend om te horen over het pad dat een ander heeft bewandeld om de droom werkelijkheid te laten worden. Het begint altijd met een droom of een visioen. Jos is een man met een hart voor cultuur; cultuur heeft het vermogen om te verbinden. Mooi hoe hij verteld dat zijn twee vrienden ‘cultuur’ en ‘religie’ hun plek hebben gevonden in ‘De Kamers’. ‘Zinnige Zondag’ en de culturele programmering zijn daar aansprekende voorbeelden van.

Ik bedenk me nu dat Religie afkomstig is van Religare dat opnieuw verbinden betekent. Bijzonder hoe je daar de essentie van elke religie in terugvindt. Verbinden…. ongeacht geloof, afkomst of sekse. Zo voelt dat voor mij en volgens mij is dat precies waar we met ons project Tempel van Alledag ruimte aan willen geven. Verbinding met jezelf, met de ander, met de buurt, stad en met het grotere geheel. We merken alle drie dat er veel energie in dit project zit, dat een soort levenswerk lijkt. Het vraagt van ons om de natuurlijke stroom te volgen en erop mee te bewegen. Daar is vertrouwen voor nodig. Mooi om deze reis met elkaar te maken. Ik voel me gezegend. Dat waren ook de woorden waarmee Jos vandaag afsloot.

Ik geef jullie de zegen. Dat heb ik in mijn hart laten binnenkomen. Fijn zulke bondgenoten op ons pad!

Lots of love,
Daniëlle

Laat een reactie achter!