Blog

Afscheid Phoenix groep 59

Geen categorie0 reacties

Afscheid Phoenix groep 59

Terwijl ik dit schrijf, luister ik naar de cd die we, als afscheid van elkaar, met onze studiegroep van Phoenix hebben samengesteld. Iedereen heeft een nummer uitgekozen dat hem/haar raakt en zo zijn twee bijzondere cd’s ontstaan. Elk nummer vertelt zoveel over degene die het nummer heeft uitgekozen. Beelden schieten in mijn hoofd voorbij en ik voel weemoed in mijn buik maar ook vreugde in mijn hart. Wat een geschenk om 3 jaar lang met zo’n mooie groep op een innerlijke reis te zijn geweest. Dat voelt als een stevige bedding voor mezelf waardoor ik mensen kan begeleiden bij hun reis naar binnen zodat ook zij hun verlangen vorm kunnen gaan geven.

Al ik terugdenk aan 3 jaar geleden toen ik met de opleiding Professionele Communicatie begon, dan zie ik mezelf op het puntje van mijn stoel zitten, dichtbij de deur. Klaar om elk moment te kunnen vertrekken. De warme Phoenix knuffels kon ik toen nog niet goed toelaten. Wel voelde ik het warme welkom van de docenten Herman en Conny en bij het voorstelrondje doken we direct de diepte in. Niet van hoe heet je en wat doe je voor werk? Maar de vragen: Wat betekent jouw naam voor je? Heb je meer namen? Ben je vernoemd? Na dat eerste rondje gingen de maskers af en kwam er veel los. Ongelooflijk wat voor verhalen er in een naam verborgen zitten. En wat voor verhalen er in een mens verborgen zijn. Verhalen waar soms weinig licht bij komt en in het donker wachten om gezien en gehoord te worden. Maar wat een klus is dat.

Ik ben dankbaar dat deze opleiding op mijn pad is gekomen en dat ik veel heb kunnen leren en zulke mooie mensen heb mogen ontmoeten. Mensen die het ook hebben aangedurfd om de weg naar binnen te gaan en te zien en voelen wat ze daar aantreffen. Vreugde en verdriet, Angst en liefde, zachtheid en boosheid, schaamte en vrijheid. Wat een verbinding komt er tot stand als je dat met elkaar deelt!

Ik ben geslaagd! Mijn opgedane ervaring en kennis ga ik delen met anderen in de vorm van begeleiding. Coachen kun je leren in een dag maar je doet je hele leven erover om er meester in te worden.

Hartsgroet,
Danielle

Laat een reactie achter!